Mumsigaste salladen just nu, så fräsch och med massa nyttigheter!
Skriv upp receptet, för den här kommer garanterat göra succé till sommarens grillmiddagar! ;)
Det här är lagom för ungefär fyra hungriga vuxna ;)
Koka matvete enligt anvisning, man kan räkna med knappt en halvportion per person.
( Vi kokar extra och har till nästa dag med. :) Zesten och saften av en lime.
En msk smör eller neutral matolja (raps typ.)
En knippe färsk grönsparris, två nävar bladspenat, 5cm zucchini och en avokado.
Skär alltid bort det blekaste från sparrisen ca:3-4cm. Skär i ca 2,5 cm, jag slänger ner det närmast
rötterna först i kokande vatten, efter en två min nästa del och efter ytterligare ngr min knopparna
som får koka max en minut. Hellre lättkokt än överkokt! :)
rötterna först i kokande vatten, efter en två min nästa del och efter ytterligare ngr min knopparna
som får koka max en minut. Hellre lättkokt än överkokt! :)
Rödlök som marineras i balsamico och hettvatten, 50/50 i min. 10 minuter.
Frukten från ett granatäpple och en mogen mango.. mmh, Yummy!
Som sås har jag Turkiskyoghurt med zesten och saften ur en lime + en gnutta salt och ev. en nypa socker...
Igår åt vi den här läckra och matiga salladen tillsammans med lax. Idag åt vi nästan samma sallad
( hade i rött äpple, extra lök, minus zucchini och avokado) med kyckling.. ;) Så yummy både till fisk och fågel! Och man kan ju göra lite olika variationer av salladen beroende på vad man gillar och har hemma :)
Hoppas ni alla haft/har en riktigt mysig Kristi Himmelsfärdsdag och ni mina vänner i
Norge även en härlig Nationaldag! :) Vi har haft en mysig dag på Ullriksdals Slottsträdgård.
Mer om det i morgon ;) Nu blir det bloggsurf för mig för på tv´n är det hockey!
Kraam! :)